“Rouwen raakt elke vezel van je lijf.”

rouwbegeleiding
rouwverwerking

Begeleiding bij rouwverwerking

Ik begeleid jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen in rouw. Ieder rouwproces is uniek. Daarom werk ik niet volgens een standaard traject voor rouwverwerking, maar kijk ik naar wat er nodig is voor jouw persoonlijke situatie en behoefte. Van daaruit bied ik een traject op maat waarbij ik verschillende werkwijzen zal inzetten. 

Als je denkt aan rouw, denk je misschien niet gelijk aan werksituaties. Toch is rouw heel nauw verbonden met het werk. Rouw en verdriet tasten in belangrijke mate het emotionele welbevinden aan het kunnen grote invloed hebben op het werk. Hoe een werkgever, leidinggevende en collega’s omgaan met rouwende werknemers kan iemands rouwproces verzwaren of juist verlichten. Professionele begeleiding kan hierbij helpen. Daarom bied ik ondersteuning van de medewerker en het begeleiden van leidinggevenden met het omgaan van een medewerker in rouw.

Individu

Heb je tijdens jouw rouwproces extra steun en hulp nodig? Rouwen doe jezelf maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik begeleid jou op de manier die bij jou past.

Werkgever

Loopt jouw werknemer vast in het rouwproces of wil je advies over hoe je je medewerker opvangt en begeleidt na een ingrijpend verlies? Ik bied individuele- of groepsbegeleiding alsmede hulp bij het opstellen van een rouwprotocol.