“Feit is dat er op rouw geen aan - en uitknop zit.”

rouwbegeleiding
rouwbegeleiding op werk

Welke mogelijkheden zijn er voor rouwbegeleiding op het werk?

Zoals verlies onlosmakelijk verbonden is met het leven, zo is rouw onlosmakelijk verbonden met werk. Met een luisterend oor, kennis van zaken, aandacht en flexibiliteit kan een werknemer zich met de juiste ondersteuning richten op het werk.
rouwbegeleiding

Wat kun je verwachten van een individueel rouwbegeleidingsproces?

Ben jij zelf op zoek naar rouwbegeleiding?

Wat kun je verwachten van een rouwbegeleidingstraject voor jou als leidinggevende of voor het team?

Welke resultaten kun je verwachten door rouwbegeleiding op de werkvloer?

De juiste rouw–en verliesbegeleiding op de werkvloer zorgt ervoor dat de werknemer zich meer begrepen en beter gesteund voelt waardoor (ziekte) verzuim wordt voorkomen of aanzienlijk wordt verkort met minimaal 25%. Een waardevolle bijkomstigheid is dat er door deze begeleiding ook een betere verstandhouding ontstaat, die uiteindelijk kan bijdragen aan een nog meer betrokken en gemotiveerde medewerker.

Daarnaast bied ik begeleiding voor jou als leidinggevende en de directe collega’s met als doel een begrijpende werkomgeving te creëren. Ook het schrijven van een rouwprotocol behoort tot de mogelijkheden.

Tips voor rouwbegeleiding op de werkvloer

Tarieven

Als werkgever kunnen de kosten veelal (deels) vergoed worden vanuit een budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en/of herstel.

De duur van een traject voor rouw- en verlies begeleiding wisselt per persoon en stemmen we met elkaar af. Het gemiddelde aantal sessies ligt rond de 6-10 gesprekken van 1,5 uur.

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Na die tijd worden niet nagekomen afspraken in rekening gebracht.

Ik kom graag met jou in contact om samen te verkennen wat er nodig is in jouw bedrijf.  

Interesse? Neem contact op.