"Soms, "zei het paard.
"Hoezo soms?" vroeg de jongen.
"Soms is alleen al opstaan
en doorgaan
moedig en geweldig."

Charley Mackesy
rouwbegeleiding
Professionele hulp bij rouwverwerking

Wat houdt professionele hulp bij rouwverwerking in voor jou?

Voorop staat dat er in alle sessies ruimte en aandacht is voor jouw rouw en verlies.
Jij bepaalt je behoefte en waar je het over wilt hebben. Elke sessie weer. Ik luister met aandacht naar jouw verliesverhaal. 

Daarnaast maak ik gebruik van diverse, bewezen, effectieve methodes. De werkwijzen die ik inzet zijn bij rouwtherapie zijn: systemisch werken, verlies in beeld, natuur coaching, ACT  (Acceptance and Commitment Therapy) en EMDR. 

Op welke locaties kan de begeleiding plaatsvinden?

Om jou een uniek traject aan te bieden vind ik het van groot belang dat jij je veilig en prettig voelt op de plek waar de begeleiding voor rouwverwerking plaatsvindt.

In mijn praktijk

Ik heb een fijne ruimte in mijn huis beschikbaar waar we in alle veiligheid 1 op 1 gesprekken kunnen voeren. Met het oog op de corona maatregelen is deze ruimte zo ingericht dat deze voldoet aan de 1,5 meter.

In mijn praktijk

Ik heb een fijne ruimte in mijn huis beschikbaar waar de sessies plaatsvinden. In de straat kun je gratis parkeren.

Natuur coaching

Natuur coaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je makkelijker de verbinding voelt van je hoofd, hart en lijf.  Wandelen in de natuur zet jou in beweging, geeft energie en heeft een kalmerend effect. 

Op locatie

Bij rouwen kan het zo zijn dat je het liefst thuis bent in jouw eigen veilige omgeving. Ik kom dan graag naar de door jou gekozen plek. Voor werknemers is begeleiding op kantoor mogelijk.

Online hulp bij rouwverwerking

Mocht de afstand een probleem zijn,  dan bied ik ook online rouwbegeleiding aan. 

Tarieven

Indien gewenst kan de sessie ook ingekort worden tot 60 minuten.

Reiskosten voor begeleiding op locatie bedragen € 0,35 per kilometer. Maximale reisafstand vanaf Haarlem 30 minuten.

Genoemde bedragen zijn vrijgesteld van BTW doordat de praktijk valt onder de kleine ondernemersregeling.

Mijn begeleiding wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Werk je in loondienst? Werkgevers kunnen de kosten voor rouwbegeleiding veelal (deels) vergoeden al dan niet via de bedrijfsarts, vanuit een budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziekte preventie en/of herstel. Ben je zelfstandig ondernemer dan zijn kosten voor coaching fiscaal aftrekbaar. 

De duur van een traject voor rouw- en verliesbegeleiding wisselt per persoon en stemmen we met elkaar af. Het gemiddelde aantal sessies ligt rond de 6 – 8 gesprekken van 1,5 uur.

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Na die tijd worden niet nagekomen afspraken in rekening gebracht.

Heb je vragen of wil je graag vrijblijvend kennismaken?