Ervaringen van cliënten

Het zetten van de eerste stap om met jouw rouwproces aan de slag te gaan kan heel groot zijn. Bij het nemen van deze eerste stap kan het helpend zijn om ervaringen te lezen van anderen. Hieronder delen cliënten hun ervaringen na de rouwtherapie om inzicht te geven hoe zij de rouwbegeleiding  ervaren hebben.

Ik ben bij Trudy terecht gekomen nadat ik enorm met mezelf in de knoop raakte naar het verlies van mijn dochter Sharon (24jaar). Na verschillende therapeuten geprobeerd te hebben kwam ik geen stap verder in het proces. Via via kwam ik in contact met Trudy. Er was direct een goede klik met Trudy en het fijne was dat ze me de vrije keus liet hoe we de sessies in gingen vullen. Wat ik er fijn vond waren de wandelsessies door het natuurgebied Middenduin bij de Zanderij. Op een ongedwongen manier hadden we diepe gesprekken en kwamen alle verschijnselen van het rouwproces aan bod. Trudy kwam daarin heel kundig over en haar empathische aanpak zorgde voor een vertrouwd gevoel. Zo reikte ze me een aantal handvaten aan om mijn leven, samen met het diepe verdriet, weer enigszins vorm te geven. Een leven waarbij het verdriet en gemis zij aan zij gaan. Ook wist ze me te raken met bepaalde natuurelementen die parallel lopen met mijn leven en wist daardoor mij een andere kijk te geven op het rouwproces. Ik wil Trudy via deze weg nogmaals bedanken dat zij een stukje met mij wilde meewandelen op het grillige pad dat rouw heet.
Ik ben bij Trudy terecht gekomen na het overlijden van mijn man. Trudy nam snel contact op wat erg fijn was en ik heb erg veel gehad aan onze gesprekken. Ze neemt de tijd voor je verhaal , en heeft een mooie ruimte die sfeervol is ingericht waardoor ik me al meteen meer comfortabel voelde. Als je een rouwpsycholoog zoekt is Trudy degene die je echt kan helpen.
Na het onverwachte bericht dat mijn vader ernstig ziek bleek, ben ik bij Trudy terecht gekomen. Via de huisarts was een wachtlijst en ik vond het lastig om vanaf een website iemand te vinden die aansloot op mijn situatie. Ondanks dat de aanleiding verdrietig is, ben ik heel blij dat ik zo snel bij Trudy terecht kon. Ze heeft mij enorm geholpen om beter met mijn emoties en deze situatie om te gaan. Trudy maakt echt tijd voor je, luistert, stelt de juiste vragen, geeft ruimte om dingen op een eigen manier vorm te geven en heeft hele down to earth manier van werken die voor mij heel goed werkt.
Een paar maanden na het overlijden van mijn broertje ben ik Trudy tegen gekomen. Het voelde gelijk goed, vooral omdat ze het eigenlijk wat aan de vroege kant vond om met therapie te starten maar wel een intake gesprek met me wilde aangaan. Trudy is zeer kundig en is in staat om complexe emoties te verbinden met theorie. Deze combinatie heeft mij enorm geholpen om mijn verlies te erkennen, te voelen en te begrijpen. Wat me ook iedere keer weer positief opviel was Trudy’s kennis en herinnering van mijn persoonlijke situatie. Heel fijn mens en uitstekende therapeut.
Het kan gebeuren dat je ongewild in een situatie terecht komt die je leven compleet veranderd. In mijn geval door het plotselinge overlijden van mijn lieve vrouw en moeder van mijn 3 zonen. In het begin ga je op de “automatische piloot”, denk je alles wel te kunnen handelen of ben je gewoon te verdrietig of verdoofd om je verdriet en rouw toe te laten. Toen het bij mij teveel en te pijnlijk werd heb ik Trudy van praktijk “Ik rouw van jou” benaderd. De sessies die ik bij haar heb gehad leerde mij niet alleen om om te gaan met mijn verdriet en alle emoties die daar bij kwamen, maar zeker ook om weer richting de toekomst te kijken. Op een nuchtere, praktische en empathische wijze heeft Trudy mij door een van de donkerste perioden uit mijn leven geholpen. Wat gun ik een ieder die ooit een verlies meemaakt zijn of haar Trudy!
Ik wist niet hoe ik mijn leven weer vorm moest geven na het vreselijke verlies van mijn zoon. In deze lastige periode heb ik contact gezocht met Trudy. De klik was er gelijk en ik kon mijn verhaal open vertellen. Trudy heeft mij handvatten gegeven om verder te gaan en de liefde te blijven voelen. Heel belangrijk was om het bootje in balans te houden en mijzelf niet voorbij te lopen. Ik probeer weer positief naar het leven te kijken. Dank je wel Trudy voor alles wat je voor mij betekend hebt.
`Na een opeenstapeling van verlies in mijn gezin kwam de dip. Trudy kwam in beeld. Zij leerde mij anders naar naar onbegrip en onverwerkt verdriet te kijken waardoor het liefdevol begrijpen werd. Ook voor de dagelijkse belevenissen waarin ik een klankbord mis, heeft ze een luisterend oor en reikt ze bruikbare handvatten aan. Dank je wel lieve Trudy voor jouw aandacht. Ik kan weer opgewekt en positief verder!`
Een uiterst moeilijk maar fijn proces, waarbij Trudy precies is wat je nodig hebt. Ik heb het jarenlang uitgesteld om hulp te zoeken en vond het doodeng om de eerste stap te zetten. Bij Trudy voelde het direct vertrouwd, voelde ik mij gehoord en kon ik mij openstellen. Ik ben het aangegaan en heb bepaalde gebeurtenissen en bijbehorende emoties leren begrijpen en het voor mezelf een plekje kunnen geven. Zonder Trudy had ik dit niet gekund. Absoluut aan te raden om dit samen met Trudy aan te gaan.
Door plotselinge omstandigheden belandde ik terug in een tijd waarin ik veel verdriet te verwerken had. Op een bijzonder prettige open en fijne manier heb ik zaken uit het verleden mogen ontdekken. Trudy neemt je mee en laat je zien hoe je als mens bepaalde zaken anders kunt verwerken en dat het je helpt in de toekomst hiermee beter om te kunnen gaan. Kan een boek schrijven over de dingen waar we over hebben gesproken maar uiteindelijk kan ik maar één ding zeggen en dat is dat ik het voorrecht had deze reis te mogen maken met Trudy en dat ik daar uiterst dankbaar voor ben.
In de meest kwetsbare periode van mijn leven is Trudy heel belangrijk voor me geweest. Al in de eerste sessie voelde het contact met Trudy vertrouwd waardoor ik me volledig open kon stellen. Trudy’s kracht zit in het uitkristalliseren van de belangrijkste pijnpunten. Iedere sessie had ik één belangrijk inzicht, waar ik me de dagen erna mee bezig hield. Door deze focus aan te brengen, had ik houvast om met kleine stapjes aan de relevante punten te werken. Het was fijn om te spreken terwijl we wandelden aan zee. Dit had voor mij een extra helende werking. Ik gun het iedereen om door Trudy begeleid te worden.