rouwtherapeut

"Ik geloof in de veerkracht van elk mens en dat je door het ervaren van de pijn van het verlies jezelf weer terugvindt en weer geluk kunt ervaren."

rouwbegeleiding

Wie ben ik?

Verlies en rouw zijn thema’s in mijn leven. Als 23-jarige verloor ik mijn moeder toen zij verongelukte tijdens een wandeling in de bergen. Ik kon en wilde niet geloven dat de vrouw, van wie ik het meeste hield op de hele wereld er ineens niet meer was. Vier jaar later overleed mijn vader aan een hersenbloeding en weer verloor ik iemand die onvoorwaardelijk van mij hield. Het verdriet denderde maar door met volle kracht mijn leven in en ik had geen idee hoe hiermee om te gaan. Beter niets voelen dan de pijn voelen was mijn manier van overleven. Ik was mezelf compleet kwijtgeraakt.

Door de juiste rouwbegeleiding heb ik geleerd om met mijn verliezen om te gaan en weet ik wat rouwen is. Ik heb mezelf weer teruggevonden en leef het leven voluit met mijn verliezen.

In 2018 heb ik mijn hart gevolgd en heb ik ervoor gekozen om te gaan specialiseren op het gebied van rouw en verlies. Ik heb de twee jarige post–hbo opleiding gevolgd tot rouw– en verliesbegeleider bij de opleiding Land van Rouw en ben daarna gestart met mijn eigen Praktijk rouw van jou.
Daarnaast ben ik werkzaam in het bedrijfsleven in een leidinggevende rol en haal ik veel voldoening uit mijn coach rol binnen het bedrijf. Bij mijn werkgever zet ik mij in om aandacht te vragen voor rouw en verlies voor de medewerkers en bied ik daarin ondersteuning.

Integriteit, eerlijkheid, betrokkenheid, verbondenheid en oordeelvrij luisteren zijn belangrijke waarden in mijn leven en vormen de basis voor de rouwbegeleiding die ik bied.

Ik blijf leren van het leven en van de mensen die ik ontmoet. Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen op het gebied van rouw en verlies om daarin jou te kunnen ondersteunen als rouwtherapeut, in een veilige omgeving waar jij volledig jezelf kunt zijn.

rouwbegeleiding

Niemand kan teruggaan naar een nieuw begin,
het vereist moed om te beginnen aan een nieuw einde.

Mijn ‘Why’ als rouwtherapeut

Het is mijn missie om vanuit mijn eigen ervaringen mensen met verlies weer in hun kracht te zetten tijdens rouwbegeleiding. Ik geloof in de veerkracht van elk mens en dat je door naar de pijn toe te bewegen uiteindelijk weer levensvreugde kunt ervaren.

Op die momenten in mijn leven dat ik mezelf lange tijd kwijt was, heb ik, door stapje voor stapje naar de pijn te gaan, mijn verliezen weten aan te kijken. Zo heb ik mijn veerkracht hervonden en werd het weer licht. Vanuit deze ervaring zal ik als rouwtherapeut ook naast jou lopen en houd ik je hand vast totdat jezelf de rust en het vertrouwen hebt deze weg zelfstandig weer te kunnen bewandelen.

rouwbegeleiding

Opleiding en Ervaring

Ik vind het belangrijk om te blijven leren middels opleidingen, intervisie en supervisie. Tevens blijf ik mezelf ontwikkelen als rouwtherapeut door relevante werkervaring op te doen op meerdere terreinen.

Opleidingen

Ervaring

Wat anderen over mij zeggen

Wat anderen over mij zeggen

Marjolein Hoogendoorn
Marjolein Hoogendoorn
2021-11-29
In de meest kwetsbare periode van mijn leven is Trudy heel belangrijk voor me geweest. Al in de eerste sessie voelde het contact met Trudy vertrouwd waardoor ik me volledig open kon stellen. Trudy's kracht zit in het uitkristalliseren van de belangrijkste pijnpunten. Iedere sessie had ik één belangrijk inzicht, waar ik me de dagen erna mee bezig hield. Door deze focus aan te brengen, had ik houvast om met kleine stapjes aan de relevante punten te werken. Het was fijn om te spreken terwijl we wandelden aan zee. Dit had voor mij een extra helende werking. Ik gun het iedereen om door Trudy begeleid te worden.

Interesse? Neem contact op.

Wat anderen over mij zeggen