"Ik geloof in de veerkracht van elk mens en dat je door het ervaren van de pijn van het verlies jezelf weer terugvindt en weer geluk kunt ervaren."

rouwbegeleiding

Wie ben ik?

Verlies en rouw zijn thema’s in mijn leven. Als 23-jarige verloor ik mijn moeder toen zij verongelukte tijdens een wandeling in de bergen. Ik kon en wilde niet geloven dat mijn moeder, van wie ik het meeste hield op de hele wereld er ineens niet meer was. Vier jaar later overleed mijn vader aan een hersenbloeding en weer verloor ik iemand die onvoorwaardelijk van mij hield. het voelde alsof het fundament onder mijn voeten was weggeslagen. Het verdriet denderde maar door met volle kracht mijn leven in en ik had geen idee hoe hiermee om te gaan. Beter niets voelen dan de pijn voelen was mijn manier van overleven. Ik was mezelf compleet kwijtgeraakt.

Door de juiste rouwbegeleiding heb ik geleerd om met mijn verliezen om te gaan, de pijn te doorleven  en weet ik wat rouwen is. Ik heb mezelf weer teruggevonden en leef het leven voluit met mijn verliezen. 

In 2018 heb ik mijn hart gevolgd en heb ik ervoor gekozen om te gaan specialiseren op het gebied van rouw en verlies. Ik heb de twee jarige post–hbo opleiding gevolgd tot rouw– en verliesbegeleider bij de opleiding Land van Rouw en ben daarna gestart met mijn eigen Praktijk rouw van jou. 

Daarnaast ben ik tot en met mei 2023 altijd werkzaam geweest  in het bedrijfsleven in een leidinggevende rol. Naast deze commerciële managers rol was ik in-company coach en haalde ik veel voldoening uit het begeleiden van collega’s op de werkvloer met uiteenlopende vragen. Ik geloof er stellig in dat met de juiste begeleiding op de werkvloer je als werkgever het verschil kan maken door echt te zorgen voor je medewerkers en ze daarmee mentaal en fysiek weerbaarder te maken.   

Integriteit, eerlijkheid, betrokkenheid, verbondenheid en oordeelvrij luisteren zijn belangrijke waarden in mijn leven en vormen de basis voor de rouwbegeleiding die ik bied.

Ik blijf leren van het leven en van de mensen die ik ontmoet. Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen middels opleidingen op het gebied van rouw en verlies om daarin jou te kunnen ondersteunen als rouwtherapeut, in een veilige omgeving waar jij volledig jezelf kunt zijn.

rouwbegeleiding

Niemand kan teruggaan naar een nieuw begin,
het vereist moed om te beginnen aan een nieuw einde.

Mijn ‘Why’ als rouwtherapeut

Het is mijn missie om vanuit mijn eigen ervaringen mensen met verlies weer in hun kracht te zetten tijdens rouwbegeleiding. Ik geloof in de veerkracht van elk mens en dat je door naar de pijn toe te bewegen uiteindelijk weer levensvreugde kunt ervaren.

Op die momenten in mijn leven dat ik mezelf lange tijd kwijt was, heb ik, door stapje voor stapje naar de pijn te gaan, mijn verliezen weten aan te kijken. Zo heb ik mijn veerkracht hervonden en werd het weer licht. Vanuit deze ervaring zal ik als rouwtherapeut ook naast jou lopen op jouw pad met jouw verliezen totdat jezelf de rust en het vertrouwen hebt deze weg zelfstandig weer te kunnen bewandelen.

rouwbegeleiding

Opleiding en Ervaring

Ik vind het belangrijk om te blijven leren middels opleidingen, intervisie en supervisie. Tevens blijf ik mezelf ontwikkelen als rouwtherapeut door relevante werkervaring op te doen op meerdere terreinen.

Opleidingen

Ervaring

Wat anderen over mij zeggen

Ik wist niet hoe ik mijn leven weer vorm moest geven na het vreselijke verlies van mijn zoon. In deze lastige periode heb ik contact gezocht met Trudy. De klik was er gelijk en ik kon mijn verhaal open vertellen. Trudy heeft mij handvatten gegeven om verder te gaan en de liefde te blijven voelen. Heel belangrijk was om het bootje in balans te houden en mijzelf niet voorbij te lopen. Ik probeer weer positief naar het leven te kijken. Dank je wel Trudy voor alles wat je voor mij betekend hebt.
`Na een opeenstapeling van verlies in mijn gezin kwam de dip. Trudy kwam in beeld. Zij leerde mij anders naar naar onbegrip en onverwerkt verdriet te kijken waardoor het liefdevol begrijpen werd. Ook voor de dagelijkse belevenissen waarin ik een klankbord mis, heeft ze een luisterend oor en reikt ze bruikbare handvatten aan. Dank je wel lieve Trudy voor jouw aandacht. Ik kan weer opgewekt en positief verder!`
Een uiterst moeilijk maar fijn proces, waarbij Trudy precies is wat je nodig hebt. Ik heb het jarenlang uitgesteld om hulp te zoeken en vond het doodeng om de eerste stap te zetten. Bij Trudy voelde het direct vertrouwd, voelde ik mij gehoord en kon ik mij openstellen. Ik ben het aangegaan en heb bepaalde gebeurtenissen en bijbehorende emoties leren begrijpen en het voor mezelf een plekje kunnen geven. Zonder Trudy had ik dit niet gekund. Absoluut aan te raden om dit samen met Trudy aan te gaan.
Door plotselinge omstandigheden belandde ik terug in een tijd waarin ik veel verdriet te verwerken had. Op een bijzonder prettige open en fijne manier heb ik zaken uit het verleden mogen ontdekken. Trudy neemt je mee en laat je zien hoe je als mens bepaalde zaken anders kunt verwerken en dat het je helpt in de toekomst hiermee beter om te kunnen gaan. Kan een boek schrijven over de dingen waar we over hebben gesproken maar uiteindelijk kan ik maar één ding zeggen en dat is dat ik het voorrecht had deze reis te mogen maken met Trudy en dat ik daar uiterst dankbaar voor ben.
In de meest kwetsbare periode van mijn leven is Trudy heel belangrijk voor me geweest. Al in de eerste sessie voelde het contact met Trudy vertrouwd waardoor ik me volledig open kon stellen. Trudy’s kracht zit in het uitkristalliseren van de belangrijkste pijnpunten. Iedere sessie had ik één belangrijk inzicht, waar ik me de dagen erna mee bezig hield. Door deze focus aan te brengen, had ik houvast om met kleine stapjes aan de relevante punten te werken. Het was fijn om te spreken terwijl we wandelden aan zee. Dit had voor mij een extra helende werking. Ik gun het iedereen om door Trudy begeleid te worden.

Wat anderen over mij zeggen

Marjolein Hoogendoorn
Marjolein Hoogendoorn
2021-11-29
In de meest kwetsbare periode van mijn leven is Trudy heel belangrijk voor me geweest. Al in de eerste sessie voelde het contact met Trudy vertrouwd waardoor ik me volledig open kon stellen. Trudy's kracht zit in het uitkristalliseren van de belangrijkste pijnpunten. Iedere sessie had ik één belangrijk inzicht, waar ik me de dagen erna mee bezig hield. Door deze focus aan te brengen, had ik houvast om met kleine stapjes aan de relevante punten te werken. Het was fijn om te spreken terwijl we wandelden aan zee. Dit had voor mij een extra helende werking. Ik gun het iedereen om door Trudy begeleid te worden.

Interesse? Neem contact op.

Wat anderen over mij zeggen